Om oss

marg_20

Mitt intresse för djur har funnits hela livet. Jag utbildade mig som ung till husdjursagronom. Både privat och i yrkeslivet har djuren varit viktiga för mig. Redan 1978 arrenderade jag och min man det första lantbruksföretaget och sedan 1982 äger och driver vi  Alebäckens Gård utanför Skövde. Från 2019 bor vi på Eskelidens Gård i Beateberg som sambrukas med Alebäcken. Min yrkesroll har varit arbetet på SLU i Skara. Men under 2021 gick jag i pension och det finns numera mer tid för både lantbruk och hundar.

Hundintresse har alltid funnits, en självklarhet med en eller flera hundar i huset. Men det förändrades när den första Labradoren Dea kom in i vårt hem. Vi var överens om att byta ras och funderade på olika alternativ. Jag blev än mer övertygad om att olika livssituationer kräver att man funderar över vilken ras som passar just mig här och nu. Det blev ett byte från Airedalterrier till Labrador, ett ganska stort steg men helt rätt i en tid med mer extensiv produktion på gården och barn på väg att flytta ut.

Att det fanns så mycket roligt jag kunde göra tillsammans med min hund och med så stark koppling till naturen blev en härlig upplevelse. Helt plötsligt fick jag ett nytt sätt att  koppla av på, släppa vardagen, det var så det började.

Sedan Wallwein´s Bona Dea kom till oss 2004 förändrades livet och jag har tränat viltspår, startat på jaktprover och ställt ut mina underbara labradorer, som nu blivit fyra stycken. På bilden Dea till vänster och Carl Gustaf, kungen i mitten.

_X7A8270

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s